Till alla som undrar!

 

Många har undrat vad som hänt, varför vi är tysta och när vi kommer öppna igen, så vi kommer nu försöka bena ut vad det beror på, baserat på den information vi har nu.

   Ja, det var ett polistillslag på Blue Vision i lördags. Vi har inte fått all information vi behöver från polisen för att kunna berätta exakt varför tillslaget skedde och vad resultatet kommer bli i form av anklagelser, åtal eller liknande, för vi vet helt enkelt inte än och de vill/kan inte ge oss den informationen.
   Det gör att vi därmed inte heller kan bemöta alla spekulationer och frågor som uppkommit och det har även gjort att vi inte velat skriva ut information tidigare för vi hade hoppats på att själva veta mer innan. Men så är nu inte fallet och vi känner att vi inte kan vänta längre med att uttala oss.
   Vi har alltid gjort allt vi kan för att motverkat sexhandel och vi har absolut inte på något sätt gjort något som kan göra oss skyldiga till koppleri vare sig i samband med lördagens event eller tidigare. Polisen har inte stängt Blue Vision och inga andra inom företaget utom dom som jobbade i lördags har förhörts heller. Vad polisen anser om det hela vet vi ju dock inte eftersom vi inte fått veta något från dom än.
   Men! (och detta är er rätt stort men) – Deras utredning har föranlett vår fler dagar långa stängning genom att de tog vår kassadator (för att söka efter bevis antar vi, vad dom tror sig kunna hitta vet vi dock inte). Och för att inte göra något olagligt, eller fel gentemot skatteverket, så har vi därför tvingats ha stängt. Vår energi har mestadels legat på att få veta vad som händer, på vad utredningen och tillslaget gäller och vad vi kan göra för att lösa allt, därför har vi inte fokuserat på just att skaffa ny kassadator förrän nu.
   De säger att de ska bearbeta vår dator ”skyndsamt” men baserat på hur ärendet behandlats hittills (samt hur både polis och media har bemött oss och velat få oss att framstå senaste tiden) så känns det som att de gör allt för att dra ut på det så vi håller stängt så länge som möjligt (för att det skadar oss ekonomiskt, för helst verkar de vilja att vi stänger för evigt tyvärr). Det finns även annat i allt detta som talar samma språk men som vi i dagsläget inte kan uttala oss om.
Vi kommer lösa bekymret runt kassadator och öppna igen så fort vi kan. Men om det blir fredag, lördag, söndag eller först i börja av nästa vecka är svårt att säga, allt beror på hur fort vi får till den lösningen. Vi kommer naturligtvis även meddela polisen att vi öppnar igen, även om de inte borde ha någonting att säga om saken, mest för att göra allt vi kan för att samarbeta.

Vi är ledsna för att både våra kunder och vår verksamhet hamnat i allt detta och även hur det ofta känns som att normativ moral ska reglera människors sätt att leva och hur de väljer att leva ut sitt sexliv, tex genom media och polis. Det vi gör är inte olagligt, det våra kunder gör är inte olagligt, och de personer som går hos oss som gör olagliga saker (oavsett om det är sexhandel, droger, övergrepp eller vad som helst) hos oss vill vi inte ha där och vi blir mer än glada om polisen vill hjälpa oss att sålla bort dom på det sätt vi bett dom om samarbete tidigare. Det känns som att det vore ett klart mer konstruktivt sätt att förbättra den här världen på än att stänga platser som tex Blue Vision.
Vi i personalen kan inte se allt, det är därför vi behöver kundernas ögon och ord för att kunna bli bättre, skapa mer trygghet och vara den plats vi vill vara, skulle vi dessutom få ett samarbete med polisen (såsom vi vill) så skulle vi kunna skapa en ännu tryggare miljö. Vi säger fortfarande inte att övergrepp eller sexhandel eller liknande inte sker hos oss, för sådant sker överallt, men vi säger att vi gör allt för att motverka det. Och på en sexpositiv plats såsom BV behöver vi och ni tillsammans göra allt för att det ska vara så tryggt som möjligt eftersom det är en utsatt plats.

Vi planerar som sagt att öppna så fort som möjligt men vi återkommer gällande vilken dag det bli, samt ska försöka komma ut med mer information så fort vi får den.
Vi hoppas ni kan försöka se denna information på det sätt vi vill förmedla den, inte vända och vrida på den för att hitta fel och brister för allt vi vill är att komma tillrätta med allt och vara öppna med det som sker och finna en väg framåt, mot en säkrare värld och ett Blue Vision där alla ska känna sig trygga.

//Blue Vision